فیلمسازی مسیر عجیبی است. مسیری پر از مشکلات ریز و درشت، هیجان، خستگی، شور و اشتیاق، بی حوصلگی و در نهایت نتیجه. از دیرباز تمامی فیلمسازان به دنبال آسان سازی مراحل دشوار فیلمسازی بودهاند. برای هموار کردن این مراحل شما باید تمامی مسیر را پیش بینی و برای آن برنامه ریزی کنید؛ حتی کوچک ترین جزئیات. و چه چیزی بهتر از اینکه فیلم خود را قبل از فیلمبرداری کامل ببینید. در ادامه استودیومگ با استوری برد سینما همراه باشید.
هر فیلمسازی آرزوی آن را دارد که کلماتی که روی برگههای سفید بی روح نوشته است به تصویر درآیند و جان بگیرند. تمام شخصیت پردازیهایی که کرده است رو رو به رویش بایستند و دیالوگ برقرار کنند، تمام اکشنها و دستور صحنههایی که در خیال خود تصور کرده است را با دوربین دنبال کند. فیلمنامه اولین مرحلهای است که شما تمام کمال فیلم خود را در 120 صفحه رو به روی خود میچینید. حال با نگاه کردن و ورق زدن صفحات آن دیالوگها را مرور میکنید. “آیا رفتار این شخصیت در این موقعیت درست است؟”، “چرا نباید طور دیگری با مسائل برخورد کند؟” “عجب پایان بندی خوبی”.
حال که از فیلمنامه خود لذت کامل را بردیم و تمامی فیلم را در ذهن تصور کردیم و همه چیز کامل بود باید تصویر واضح تری از نتیجه کار خود داشته باشیم: استوری برد سینما . چرا که هیچ تهیه کننده ای روی تصور ذهنی سرمایه گذاری نمیکند.
تکنیکهایی که از قبل آموختهاید را با خود مرور میکنید، از حس خود کمک میگیرید. لوکیشن محل فیلبرداری را در ذهن خود میسازید و جزعیات آن را سر جایش میگذارید. همه اینها برای اینکه بهترین اندازه نما را انتخاب کنید، نمایی که به روایت فیلم لطمه نزد، حس فیلم را بهم نریزد، از نظر تکنیکی نقصی نداشته باشد و مناسب ترین نما برای نشان دادن داستان ما باشد. شروع میکنید سکانس به سکانس و پلان به پلان با شماره گذاری دقیق نماها را میچینید.
“سکانس یک: پلان یک_ داخلی_ خانه_ اتاق امیر_ روز: کلوز آپ: امیر چشمانش را باز میکند ساعت را میبیند.
سکانس یک_ پلان دو_ همان مکان قبلی: اینسرت از ساعت که دقیقا هفت صبح است.
سکانس یک_ پلان سه_ مکان قبلی: نمای اور هد و لانگ شات از اتاق امیر، اتاق بسیار مرتب است.
حال چند صد بار دیگر این کار را تکرار میکنید تا تمام فیلمنامه را از یک تا صد برای خود ترسیم کنید.
سکانس صد و چهل و یک(سکانس آخر)_ پلان چهار(پلان آخر) خارجی_ پل هوایی_غروب: یک نمای دو نفره از امیر و محمد که هر دو پشت به دوربین هستند و ماشینها را تماشا میکنند.
خب حال این مسیر برای ما واضح تر شد. قابهای خود را انتخاب کردهایم میدانیم چگونه داستان خود را دنبال کنیم. بسیاری از فیلمسازان بعد از انجام این مرحله وارد مرحله ضبط و تولید میشوند. آیا میشود مسیر را از چنین چیزی که هست واضح تر دید؟
نمونه استوری برد سینما چگونه است؟ به نمونه استوری برد های فیلم های آورده شده دقت کنید. شخصیت خود را ترسیم کنید. روی صورتش زخم بزرگی دارد؟ موهایش همیشه بهم ریخته است؟ کچل است؟ به سراغ یادداشتهای مرحله قبل خود بروید. شخصیتهای خود را روی برگه بکشید، از همه زوایا، اگر کارتان در طراحی خوب است حتی جزعیات را از قلم نیندازید. حال شخصیتهایی که هم پرداخت دارند و هم الان سر و شکل را وارد قابهایی کنید که از قبل روی برگه نوشته اید. درست به ذهنتان رسید. استوری برد سینما. استوری بورد سینما را میتوان آخرین مرحله پیش تولید دانست.
به گونه این که شما فیلم کامل خود را روی برگه میبینید و تمام اشکالات آن بر شما عریان است. میتوانید فیلمتان را اصلاح کنید و حتی بازی بازیگران را به درستی کنترل کنید. اینگونه در مرحله ضبط شما به هیچ وجه گیج و سردرگم برای انتخاب نما نمیشوید.
نقل قول از رسول صدر عاملی تهیه کننده شنای پروانه: محمد کارت (کارگردان فیلم) قبل از ساخت، فیلمش را به من نشان داد، تمام فیلم روی برگه بود و من فیلم را دیدم.
بیشتر بخوانیم
تدوینگر کیست و چه وظایفی دارد؟
این روزها صنعت فیلمسازی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. افزایش استفاده افراد از اینترنت و شبکههای اجتماعی یکی از دلایل افزایش این موضوع میباشد. زیرا این شبکهها، […]اهمیت تدوین فیلم و 10 نکته مهم در ارتباط با تدوین
اهمیت تدوین فیلم زمانی نمایان میشود که متوجه شویم، هنر تدوین فیلم دریچه جدیدی را در برابر قدرت انتخاب کارگردان، تدوینگر، سازندگان کلیپ و … باز کرده است. امروزه مخاطبان […]تدوین غیر تداومی چیست و چه تفاوتی با تدوین تداومی دارد؟
تدوین غیر تداومی یکی از شیوههای تدوین فیلم میباشد که توسط تدوینگرها مورد استفاده قرار میگیرد. این شیوه تدوین براساس اصل مجاورت نماها، اصل تداعی معنا و روابط فضایی، زمانی […]آشنایی با نرم افزار داوینچی در صنعت فیلم سازی
قطعا تا به حال برای شما نیز چنین سوالی پیش آمده است که تصویرهای جذاب و خیره کننده فیلمهای سینمایی و پروژههای ادیت فیلمها، چگونه امکانپذیر است و به چه […]به پشتیبانی تلگرام ما پیام بدید
تیم تدوینگرشو با هدف گسترش هنر تدوین فیلم با آموزش پریمیر و درآمدزایی تدوینگران از سال 1392 مشغول به فعالیت شده. الانم با برگزاری دوره آموزش تدوین فیلم و دوره پریمیر و دوره افترافکت و سمینارهای کشوری در حوزه تدوین به فعالیت خود ادامه میده.
توی کانال تلگرامی زیر عضو بشید و همراه ما باشید
تا روز برگزاری وبینار قراره کلی کنار همدیگه رشد کنیم
مانده تا شروع کارگاه آنلاین
پاسخگوی سوالات شما هستیم
سوال شما توسط کارشناسان استودیو میم پاسخ داده خواهد شد